SEO rapportage

meten = weten met een rapportage

Teksten in de site en wegwezen? Nee hoor! Ik wil weten welke impact de werkzaamheden hebben op het resultaat. Vanuit een resultaat kan je namelijk adviseren en optimaliseren. Daarom zorg ik er niet alleen voor dat jouw teksten geplaatst worden, maar ook dat je er daadwerkelijk op wordt gevonden. Garanties geven kan ik nooit, maar door middel van de rapportage kunnen we ervoor zorgen dat we samen het best haalbare resultaat behalen voor de website van jouw klant! 

Weten hoe je dat aanpakt? Vul het contactformulier in voor vrijblijvend advies óf lees het stappenplan op deze pagina. 

Wat houdt een SEO rapportage in?

Meten van zoekwoordposities

De teksten zijn geschreven, geplaatst in het CMS en vervolgens geïndexeerd zodat ze in de ‘archiefbak’ van Google zitten. Verwacht niet direct wonderen, zoekmachine optimalisatie is gericht op de lange termijn. De ene site wordt sneller opgepikt dan de andere. Binnen een maand zal je de posities zien wijzigen. Bij de ene site sta je meteen in de top 10, bij de andere site gaat het wellicht wat langzamer. In een gemakkelijk overzicht krijg je de zoektermen waarop we afgelopen maand hebben gefocust, met de bijbehorende stijging of daling. 

Advies

We streven ernaar om een zo hoog mogelijke positie in de zoekmachine te halen. In sommige concurrerende markten (of wanneer je site niet technisch optimaal presteert) wordt dit lastig. In alle andere gevallen gaan we voor een positie op de eerste pagina, bij voorkeur in de top 3. Is dat gewenste resultaat niet behaald? Aan de hand van een advies geef ik aan hoe we de punten verder kunnen oppakken en meer resultaat behalen. 

Zoekwoord in de top 3

Yes, mission accomplished! De zoekterm staat binnen de top 3 van Google. Dat is mooi en is een teken dat de strategie werkt. Maar.. het doel is natuurlijk niet om bovenaan in Google te komen. Dat is slechts het middel. Uiteindelijk willen we meer bezoekers en daarmee meer organisch verkeer naar je website. Bij lange-termijn projecten kijken we daarom niet alleen naar de positie, maar duiken we ook in Google Analytics om verdere winst te behalen. Meten = tenslotte weten! 

jody copywriter

Is DE site nu helemaal SEO-proof?

Yes, je bent helemaal op stoom! Je teksten worden gevonden en je begint de zoekmachine te domineren. Hier stopt het niet.. SEO is namelijk een lange termijn- en ongoing project. Nieuwe content blijven publiceren door middel van je contentkalender, resultaten meten, de CTR (doorklikratio) verbeteren en de conversie on-site omhoog krikken. Het is allemaal part of the game. Maar geen nood, ik help je er graag bij! 

Laten we virtueel een kopje koffie drinken, laat je contactgegevens en bericht achter. 

Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.