SEO scan

diagnose + behandeling = SEO scan

Eindelijk! De website van je klant is live. De websitebezoekers stromen binnen en ze krijgen aanvragen bij de vleet. Of toch niet? Geen nood! Het kan even duren voordat een site daadwerkelijk aanvragen (of websitebezoekers) binnen krijgt. Daarnaast is het ook belangrijk dat jouw website technisch gezond is. De  webbouwer waarmee jullie samenwerken zorgt ervoor dat ervoor dat de site razendsnel is, de sitemap en het robots.txt bestand is ingeladen. Geen zin om daarmee bezig te zijn en te communiceren naar de webbouwer? Zie mijn advies als een second opinion. Met een SEO scan heb je binnen no-time een diagnose én behandelplan. Laat die bezoekers maar komen!

Weten hoe je dat aanpakt? Vul het contactformulier in voor vrijblijvend advies óf lees het stappenplan op deze pagina. 

Wat houdt een SEO scan in?

De basis

SEO bestaat uit drie peilers: Technische gezondheid van je website, SEO-vriendelijke content en autoriteit (links). Met de technische gezondheid begint het allemaal: je wilt dat zoekmachines zoals Google je site gemakkelijk kunnen vinden. Geef zoekmachines een seintje dat jouw pagina’s online staan en zorg dat de laadtijd snel genoeg is. 

De diagnose

Aan de hand van een aantal hulpmiddelen draai ik een scan uit. Je site krijgt een ‘gezondheidsscore’ en er wordt per onderdeel bekeken welke verbeteringen eraan zijn te brengen. Bevat jouw robots.txt-bestand een sitemap? Zijn alle meta descriptions ingevuld?

Het behandelplan

Vanuit de technische adviezen maak ik een vertaling naar duidelijke taal. De belangrijkste punten licht ik uit en adviseer welke punten kritisch zijn om op te pakken. Sommige zaken zullen door je webbouwer opgepakt worden, andere zaken kunnen door jezelf opgepakt worden of in combinatie met mij. Zie de technische scan als een aanvulling op de webbouwer: vanuit SEO-oogpunt kijk ik ernaar: 4 ogen zien tenslotte meer dan 2. Door onze krachten te bundelen zorgen we er samen voor dat jouw site beter vindbaar wordt! 

SEO tekstschrijver - getthelead.nl Jody

Is mijn site nu helemaal SEO-proof?

Voorbereiding is het halve werk! Je bent op de goede weg, maar hebt nog een lange weg te gaan. Zoekmachine optimalisatie is een constant proces waarbij je constant aan de knoppen draait. Zoals ik hierboven al benoemde, is de volgende peiler ‘SEO-vriendelijke content’. Betekent dat dat je nu als een gek artikelen moet gaan schrijven? Niet meteen. Zonder strijdplan zal je er snel op terug komen. Je moet er namelijk eerst achter komen waarop je doelgroep zoekt. Hoe je dat doet? Met een zoekwoordonderzoek. Lees er meer over vul het contactformulier in voor een vrijblijvende kennismaking via Skype. 

Laten we virtueel een kopje koffie drinken, laat je contactgegevens en bericht achter. 

Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.