SEO copywriter

Vragen?

De teksten van je concurrent lijken zo moeiteloos te zijn geschreven, terwijl je zelf geen letter op papier krijgt. Of misschien duik je te snel in vakjargon waardoor jouw teksten voor je doelgroep onbegrijpelijk zijn. Misschien schrijf je wel teksten, maar worden ze online niet gevonden. Allemaal redenen om een SEO copywriter in de arm te slaan. 

Een SEO copywriter voor bureaus

Daarom zocht je in de zoekmachine op ‘SEO copywriter’ en verrek, je kwam terecht op deze pagina. Dat komt vanwege mijn (surprise, surprise) SEO inspanningen. Aangenaam, ik ben Jody en ik ben SEO copywriter voor online marketingbureaus. Waarom specifiek voor bureaus? Omdat ik daar zelf vijf jaar heb gewerkt. Ik ben breed opgeleid als online marketeer en werkte aan verschillende facetten om online resultaat te behalen voor onze klanten. Ik merkte in SEO-projecten dat het lastig was om aan goede copywriters te komen die ook nog eens kaas hadden gegeten van SEO. Of ik trainde copywriters in een SEO-training. Tel daarbij op dat ik schrijven leuk vond (en nog steeds vind 😉) en daarmee creeerde ik deze droombaan. En het voordeel van werken met (SEO) specialisten van online marketingbureaus? Samen behalen we optimaal SEO. Lees ook meer over onze samenwerkingen via mijn partners in online

Wat is een SEO copywriter?

Een SEO copywriter richt zich op het schrijven van teksten met als doel om de pagina’s binnen de website beter vindbaar te maken in zoekmachines. Waar een traditionele copywriter zich vooral richt op aantrekkelijke en converterende teksten, houdt een SEO copywriter ook rekening met de vindbaarheid in de zoekmachines ervan. 

Het is natuurlijk hartstikke zonde om een tekst voor te schotelen die vervolgens niemand leest. Dat is net als optreden voor een lege zaal. Onnodig en een waardeloze investering. Door middel van zoekwoordonderzoeken achterhaal ik voor mijn klanten waarop wordt gezocht in de zoekmachines. 

Hoe herken ik een goede SEO copywriter?

Een SEO copywriter is gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie. Zoekmachine optimalisatie is het optimaliseren van je webpagina’s, zodat deze wordt gevonden door de juiste doelgroep. Hierbij speelt relevantie een grote rol: een goede SEO copywriter zorgt ervoor dat de teksten aansluiten op het onderwerp en haalt eventueel verwante onderwerpen aan. Lees hier meer over mijn diensten.

SEO copywriter Jody

SEO copywriter 'Get the lead'

Na bijna vijf jaar als online marketeer te hebben gewerkt bij een online marketingbureau, was het tijd voor de volgende stap. Naast het schrijven van teksten is reizen een andere grote passie van me (zo blog ik voor thedutchnomads.nl). Als ‘digital nomad’ reis ik de wereld rond en voorzie ik organisaties van relevante, aantrekkelijke content waarmee je de leads ‘binnenhengelt’. Naast het schrijven van content verzorg ik ook SEO technische scans, zoekwoord-analyses en rapportages na afloop. Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan gerust contact op via info@getthelead.nl.