UX Copywriter

Vragen?

Ik zorg dat je binnen 24 uur bericht van me krijgt. Beloofd.

Tekstschrijvers, redacteuren, bloggers, contentschrijvers en copywriters hebben allemaal één ding met elkaar gemeen: ze hebben ‘iets’ met geschreven tekst. Terwijl we net gewend zijn aan deze termen, komt er alweer een nieuwe term om de hoek kijken: de UX copywriter. Is het gewoon weer een of andere hippe term of is een UX copywriter de geëvolueerd vorm van de traditionele tekstschrijver?

Wat is een ux copywriter?

De ‘UX’ in ‘UX copywriter’ staat voor ‘User Experience’. Een snel bezoek aan Google Translate leert ons (geintje, ik heb opgelet bij Engels 😉) dat dit ‘gebruikerservaring’ betekent. Een UX copywriter houdt dus rekening met de gebruiksvriendelijkheid van de website. Door middel van teksten en microcopy zorgt deze teksttovenaar ervoor dat er extra zout in de wond van de lezer wordt gestrooid én dat er een passende oplossing wordt gegeven. Kortom: door middel van deze teksten is de kans groot dat de bezoeker overgaat op actie, oftewel conversie.

Die UX copywriter... is dat nou echt nodig?

Eigenlijk is de UX copywriter wat mij betreft een geevolueerde vorm van de (SEO) copywriter. Ik profileer mezelf als ‘SEO copywriter voor online marketingbureaus die aantrekkelijke én converterende teksten schrijft’. Ik zorg er dus voor dat je tekst goed gevonden wordt (door zoekwoordonderzoek te doen) en schrijf naar een bepaald doel toe: de conversie. 

ux copywriter

Een UX copwriter doet eigenlijk hetzelfde: hij of zij kruipt staat op en gaat naar bed met je doelgroep in gedachten. Waar heeft de potentiele klant behoefte aan? Wat zijn de pijnpunten? Waar gaat deze echt op ‘aan’? De UX copwriter zorgt ervoor dat het niet alleen in z’n eigen DNA zit, maar dat dit ook terug te zien (en voelen) is in de teksten. Door middel van microcopy (korte teksten) geeft de UX copywriter nog even dat laatste zetje en haalt de laatste belemmeringen weg, zoals:

  • Probeer een maand gratis. Je hoeft geen creditcardgegevens in te vullen
  • Meld je aan voor onze mailupdates. Je kunt je net zo simpel ook weer uitschrijven. 
  • Download ons e-book. 322 lezers gingen je voor en beoordeelden dit e-book gemiddeld met een 8,8. 

Kortom: of je nu op zoek bent naar een UX copywriter, tekstschrijver, SEO blogger of iemand anders die tikt tot z’n vingers bloeden: bepaal vooraf wat je eruit wil halen en of dit type tekstschrijver aan je eisen voldoet. En wil je weten wat ik voor je kan betekenen? Vul dan het onderstaande contactformulier in en ik neem binnen 24 uur per mail contact met je op. 

Je zit nog helemaal nergens aan vast, gewoon om te kijken of er van beiden kanten een klik is. (See what I did there? 😉)